Bir zamanlar network marketing sisteminin kötü bir şöhreti olmasının yanında insanlar bu programlardan uzak durmaya başladı. Ancak zamanın değişmesi ile bu alanlar temizlenmesinin ardından yeni bir boyut kazandı.

Bugünlerde en başarılı işletmelerden bazıları network marketing konseptlerini kullanması ile beraber günümüzde ciddi gelirler elde ediyorlar. İnternet reklamlarının avantajlarını da hesaba katmanız durumunda insanların online olarak para kazanmak için network marketinge dönmek istediklerini sizlerde anlayabileceksiniz.

Network marketing ile nasıl para kazanılır?

Network marketing ile 2i şekilde para kazanabilirsiniz. Birincisi üreticinin ürünlerinin tanıtımındandır. İkincisi ise şirkete kazandırdığınız kişiler üzerinden satış yüzdesi alırsınız. Ne kadar çok insanı aza yaparsanız ve ağınızı ne kadar çok genişletirseniz o kadar çok para kazanırsınız.

İnternetin olmadığı vakitlerde bu network marketing programlarının birçoğu yalnızca üye sayısını arttırmaya odaklanıyordu ve şirkete yeni üyeler getirdiğinizde ödeme alıyordunuz. Hiç kimse ürünlerin satılmasına odaklanmıyordu. Nihayetinde bu şirketler satış olmadığı için iş yapamamaya başladılar ve gerçek şu ki sadece en tepede olanlar para kazandı.

Sizin de network marketing sistemine ait kimi korkularınız olabilir. Mesela alakanızı çeken bir network marketing fırsatının legal ve iş yapmak için kazançlı bir yol olup olmadığından emin olamayabilirsiniz. Aslına bakacak olursanız sizin de tanıdığınız birkaç isim vardır. Mesela Avon ,network marketing iş modelini en iyi şekilde uygulayan firmalardan biridir. Benzer şekilde Herbalife, Oriflame, Huncalife, Farmasi ve başka binlerce bilinen isim vardır. Ve bütün bu işler online olarak yürütülür.

Network marketing şirketlerinin birçoğu internet tanıtımları ve reklamlarıyla tanınmasının yanı sıra eğitim malzemelerinin ve ürün paketlerinin yanı sıra sizin için bir web sitesi açarlar ve nasıl kullanacağınızı gösterirler. Bununla beraber sadece web sitesi ile başarıyı sağlama bağlayamazsınız. Bir hayli vaziyette sizi üye yapan insan spesifik işlerle alakalı internet trafiği almanıza yardımcı olmak için sizi yönlendirir ve eğitim verir. Ancak satışları arttırmak ve daha çok üye bulmak için bir takım şeyleri kendi kendinize yapmanız gerekir: