Yazarlık, grafik tasarım ve hem de halkla ilişkiler gibi alanlarda freelance çalışmak bu alanlarda tecrübeli olan kişilere ek gelir olanağı sağlar.

Ekonomik durgunluk her geçen gün daha fazla firmayı etkilediğinden bu firmalarda tam vakitli çalışanlar yerine freelance olarak çalışacak kişileri araştırırlar. Bağımsız çalışanlarla işbirliği yapmak daha mantıklıdır zira firmalar ihtiyaç duydukları işe para öderler. Ayrı olarak sosyal yardımlara ve fiziki bir büroya ihtiyaç duyulmayacağından genel giderlerini de azaltırlar. Günümüz ekonomisinde on firmadan dokuzu taahhütle iş yapmanın yanı sıra grafik tasarım, arama motoru optimizasyonu ile web tasarım, halkla ilişkiler veya yazarlık gibi pazarlanabilir yetenekleriniz varsa patronların gider tasarruflarından yararlanabilirsiniz.

Freelance işlere ödenen saatlik fiyatlar aylıklı pozisyonlardan yüksektir. Diğer taraftan görevler arasında ki vakitleri çok iyi ayarlamalısınız. Bir firma freelance çalışan biriyle anlaştığında sosyal yardım fiyatlarını ödemek zorunda değildir. Başlamak için çalışacağınız iş türüne uygun online pazarları araştırın. Özgeçmişinizi gönderebileceğiniz ve iş duyuruları arayabileceğiniz bir sürü web sitesi vardır. Bir takım internet siteleri patronla aranızda irtibat kurma karşılığında komisyon alırken diğerleri de iş listelerine ulaşım için sabit fiyat ister.

Freelance çalışmak insanların birçoğunun hayallerinin gerçekleşmesi gibidir. Sizler tabii ki kendi işimizin patronu oluruz, çalışma saatlerimizi kendimiz belirleriz ve kendi başarımızdan kendimiz mesul oluruz. Bütün bunlar kulağa mükemmel geliyor ve harbiden de harika ancak freelance çalışmak herkes için uygun değildir. Kimi freelance çalışanlar kendi işlerinin patronu olduğunda çok iyi işler çıkarırken bazıları bu işe ayak uyduramayıp 9-5 arası çalışılan işler geri dönmek zorunda kalır.

İnsanların birçoğu ananesel tam vakitli işlerde başarılı olurlar. Takım olarak başkalarıyla çalışmayı severler ve bulunmaktan hoşlanırlar. Yan tarafta oturan iş arkadaşlarına şaka yapmayı severler. Rizikosu göze alıp bu işe girmeden önce freelance çalışanların yaşantısını tüm boyutlarıyla gözden geçirin.